Este posibil să faci sex cu inflamație a prostatei

Bărbații care au fost diagnosticați cu inflamație a prostatei se întreabă dacă este posibil să facă sex cu prostatita? Dar înainte de a primi un răspuns, trebuie să înțelegeți ce fel de boală este și ce cauze le poate provoca.

trimitere la un specialist pentru prostatită

Prostatita este o inflamație a glandei prostatei la bărbați. Cel mai adesea, cauza inflamației este o infecție bacteriană care a intrat în prostată prin uretră. Cu toate acestea, pentru ca inflamația să aibă efect, uneori o singură infecție nu este suficientă. Boala de prostată poate provoca următorii factori:

 • munca asociată cu șederea constantă, stilul de viață hipodinamic;
 • tulburări ale scaunului, sub formă de constipație frecventă;
 • hipotermie frecventă;
 • lipsa de intimitate pentru o perioadă lungă de timp sau cantitatea sa excesivă;
 • obezitate, supraalimentare, consum excesiv de băuturi alcoolice, fumat, alimente condimentate, stres constant;

Prostata este o glandă care măsoară 3 pe 4 centimetri și cântărește până la 25 de grame. Secretă un secret care are efect bactericid. Prin urmare, se crede că inflamația apare cel mai adesea cu congestie în organ, atunci când funcția acestuia este afectată și secretul își pierde proprietățile. În acest moment se leagă o infecție, ceea ce agravează imaginea. Dar cum să faci față congestiei pentru a nu provoca dezvoltarea bolii?

Opinia expertului

Nu cu mult timp în urmă, medicii au ajuns la concluzia că sexul poate fi considerat cel mai bun medicament la care te poți gândi în tratamentul prostatitei și pentru prevenirea acesteia. Experții, astăzi, sunt din ce în ce mai de acord că cu prostatita este posibil și necesar să faci sex și că acest lucru este extrem de util.

În timpul actului sexual, odată cu debutul orgasmului, are loc o contracție activă și puternică a mușchilor prostatei. Se dovedește un fel de masaj, care crește fluxul de sânge către glandă. Și acest lucru îi afectează în mod favorabil starea, elimină cauzele bolii și scurtează timpul de recuperare.

Prostatita nu poate fi considerată o boală cu transmitere sexuală, deoarece este o patologie pur masculină. Dar, dacă inflamația este cauzată de orice infecție bacteriologică, atunci în timpul actului sexual, merită să folosiți un prezervativ pentru a nu transmite microbi patogeni partenerului.

De asemenea, nu poți înceta să faci sex în timpul bolii. Abstinența pentru inflamarea prostatei poate fi chiar periculoasă, deoarece din cauza stagnării secretului produs de glandă se pot dezvolta complicații. În plus, abstinența poate provoca umflarea glandei și formarea de cheaguri de sânge cauzate de staza de sânge.

Tratament sexual

Atunci când un bărbat are simptome neplăcute care pun sub semnul întrebării forța sa masculină, el poate experimenta depresie. Dezvoltă iritabilitate, nervozitate excesivă, apetitul este tulburat, încetează să se simtă necesar. De asemenea, un bărbat începe să sufere de insomnie, există o lipsă de dorință sexuală.

durere la un bărbat cu prostatită

O femeie într-o astfel de situație nu ar trebui să stea deoparte, ci să fie cât mai tact posibil, să ajute un bărbat și să nu-l lase să se îmbolnăvească cu toate gândurile. Numai în acest caz, este posibilă restabilirea relațiilor sexuale armonioase.

Deoarece există dovezi de nerefuzat ale efectului benefic al actului sexual asupra tratamentului inflamației glandei, este important să o faceți corect, fără a dăuna organismului. Prin urmare, nu trebuie să vă grăbiți spre extreme. Totul ar trebui să fie cu moderație. Sexul în timpul tratamentului nu trebuie ridicat la rangul de prioritate. Cu toate acestea, tratamentul principal ar trebui să fie medicația, iar această metodă ar trebui să joace un rol de sprijin.

Pentru a scăpa eficient de boală, ar trebui să ascultați recomandările:

 • În primul rând, sexul cu prostatita ar trebui să fie regulat. Problema nu poate fi rezolvată dacă ai intimitate doar de 1 sau de 2 ori într-o lună. Dar chiar și „procedurile" zilnice pot provoca o exacerbare a bolii. Potrivit medicilor, mijlocul de aur este important în această chestiune, în funcție de vârsta omului și de starea lui de sănătate. În medie, frecvența actului sexual aplicabilă pentru toate vârstele este de 2-3 ori pe săptămână. Sexul oral, pentru a nu aduce o nouă infecție ție sau partenerului tău, este posibil doar cu prezervativ.
 • În al doilea rând, în timpul tratamentului prostatitei, este interzisă schimbarea partenerilor sexuali, deoarece organismul este slăbit, iar probabilitatea unei noi infecții crește, din cauza posibilei intrări a noii microflore în sistemul reproducător. Poate conține agenți patogeni pentru care nu au fost încă dezvoltați anticorpi și, deoarece inflamația este deja acolo, acest lucru poate fi periculos.
 • În al treilea rând, cei care nu au un partener permanent pentru intimitate, sau cei care nu îl au deloc (bărbați singuri), sunt sfătuiți să nu intre în relații ocazionale și să nu aștepte stagnarea, care poate duce la îmbolnăvire. Singura cale de ieșire în această situație este masturbarea. Deși această metodă, din motive necunoscute, este considerată ceva condamnabil în societate, este capabilă să scape glanda de stagnare. Masturbarea ajută și la dispersarea sângelui stagnant în organele pelvine, iar glanda, datorită acestei proceduri, primește masajul necesar. Dar, ca și în cazul frecvenței actului sexual, masturbarea nu trebuie exagerată. Modul normal de autosatisfacție este de 2-3 ori pe săptămână.
 • În al patrulea rând, trebuie evitată practicarea coitus interruptus, deoarece acestea contribuie la scurgerea lentă a sângelui din organele genitale masculine, ca urmare, apar rupturi de capilare mici în penis și sângele se îngroașă în prostată.

Prostatita acuta si sex

În prostatita acută, un bărbat simte durere severă în abdomenul inferior, precum și durere care iradiază către organele genitale și perineu. În același timp, temperatura corpului poate crește până la 39 de grade, iar în cazurile severe chiar mai mare.

febră mare cu prostatită

Durerea este urmărită nu numai la golirea vezicii urinare, ci și în repaus. Prin urmare, într-o astfel de situație, este puțin probabil ca pacientul să-și dorească intimitate.

Dar dacă organizați un tratament competent, atunci după câteva zile pacientul se poate simți mai bine. Numai după aceea, se recomandă ameliorarea stagnării, tratamentul prostatitei cu sex.

Măsuri suplimentare de tratament

Pe lângă sexul obișnuit, se recomandă utilizarea unui set permis de exerciții fizice (nu va trebui să trageți „fierul" în sală), pentru a preveni congestia organului de prostată:

 1. Este ușor să efectuați acest exercițiu oriunde: la serviciu, în transport, la volan, întins pe pat acasă etc. Pentru a face acest lucru, trebuie să respirați adânc și să vă umflați stomacul. După ce ține respirația timp de 10-12 secunde, expiră (pe stomac). În acest caz, este necesar să trageți în stomac cât mai mult posibil, astfel încât, așa cum ar fi, să „atingă" coloana vertebrală. Trebuie să repetați de 3 până la 7 ori. În timpul zilei, trebuie să faceți 3 seturi.
 2. La fel ca primul, exercițiul nu necesită un loc special și se poate face în orice poziție: așezat, culcat sau în picioare. Esența sa constă în faptul că trebuie să retragi cu forță anusul și să stai în această poziție timp de 7-10 secunde. Acest lucru ar trebui făcut de trei ori și în timpul zilei - mai multe abordări.
 3. Următorul exercițiu: stai drept, mută-ți greutatea pe piciorul stâng și balansează-ți piciorul drept înainte și înapoi. Începeți cu 40 de leagăne și mergeți până la 100. Faceți același lucru pentru piciorul stâng. De asemenea, se recomandă efectuarea exercițiului de 3 ori pe zi.
 4. În picioare, înclinați alternativ stânga și dreapta, de până la 30 de ori într-o direcție.
 5. Acest exercițiu este foarte important deoarece întinde adductorii șoldului. Este necesar să faceți o despicare dreaptă, asigurați-vă că vă asigurați cu mâinile și să vă întindeți picioarele în lateral la distanța maximă. Nu este necesar să stai pe podea. Principalul lucru în cel mai jos punct posibil este să remediați timp de 20-30 de secunde. De fiecare dată trebuie să încercați să vă desfășurați picioarele mai larg.
 6. Stând pe podea cu picioarele întinse înainte, faceți-vă fesele înainte și apoi înapoi. Fiecare fesă trebuie să treacă de 30 până la 50 de ori.
 7. Întinde-te pe spate, ridică-ți pelvisul, îndoind coloana vertebrală, sprijinindu-ți capul pe podea. Blocați această poziție timp de 10 secunde. Repetați de 10 ori.
 8. Acest exercițiu este cunoscut de toată lumea încă de la grădiniță și se numește „barca". Pentru a o efectua, trebuie să stai întins pe burtă și să-ți pui mâinile în spatele capului. Arcați-vă spatele în timp ce ridicați picioarele drepte și pieptul, astfel încât sprijinul să rămână doar pe stomac. Este necesar să zăboviți în această poziție până când se instalează momentul oboselii. Repetați de 3 ori.
 9. Întinde-te pe burtă pe minge. Rotiți mingea timp de 5 minute, ajustând presiunea corpului asupra ei cu mâinile.
 10. Stând pe podea cu picioarele drepte, încercați să ajungeți la picioare cu mâinile. Dacă este posibil, apucă-ți degetele. Țineți această poziție timp de 10 secunde. Ar trebui să petreceți 3-5 minute pe zi pentru acest exercițiu.
 11. Exercițiu din anii școlari - „mesteacăn". Sprijinindu-vă spatele inferior cu mâinile și sprijinindu-vă capul pe podea, ridicați picioarele. Țineți câteva secunde (cu presiune crescută, acest exercițiu nu se poate face).
 12. Ultimul exercițiu va fi o ghemuire adâncă, cu picioarele depărtate la lățimea umerilor. Genuflexiunile trebuie făcute încet, iar numărul lor trebuie să fie de la 5 la 7.

Prevenirea

Pentru prevenirea prostatitei, în special la bărbații cu risc (lucrători de birou cu muncă sedentară, precum și cei care lucrează într-un mediu rece sau umed și sunt expuși la hipotermie, șoferi pe distanțe lungi etc. ), se recomandă respectarea cateva reguli:

 • Pentru un bărbat de orice vârstă, activitatea fizică este foarte importantă. O vizita la sala de sport nu este obligatorie, dar recomandata. Dacă aveți un loc de muncă sedentar, atunci trebuie să vă rezervați timp în fiecare zi pentru plimbare sau jogging. Acest lucru va îmbunătăți circulația sângelui în pelvis și va reduce probabilitatea de stagnare;
 • după cum sa menționat mai sus, sexul joacă un rol important în prevenirea și tratamentul bolii. Contacte sexuale regulate importante, măsurate, fără perversiuni și excese;
 • este necesar să consumăm alimente care sunt benefice pentru organism în ansamblu și pentru prostată. Dieta ar trebui să includă: pește și carne (soiuri cu conținut scăzut de grăsimi), legume și fructe, produse lactate, compoturi, sucuri și miere, precum și diverse fructe de mare. Ar trebui să refuzați sau să limitați consumul de alcool, băuturi carbogazoase, ceapă și usturoi, ardei și ciuperci.
 • hipotermia este, de asemenea, un factor care provoacă dezvoltarea inflamației prostatei, care trebuie evitată. Evitați expunerea la curenți și purtați haine calde;
 • stresul și suprasolicitarea provoacă o scădere a imunității și, ca urmare, apărarea organismului este redusă. Este necesar să aveți grijă de un somn bun și să evitați situațiile nervoase;
 • un efect bun, revigorant are un duș de contrast. Această procedură îmbunătățește imunitatea și îmbunătățește circulația sângelui;
 • vizitele regulate la urolog pot depista boala în stadii incipiente. Este mult mai ușor să tratezi o boală care abia începe decât o patologie deja dezvoltată. Dacă un bărbat a fost diagnosticat anterior cu prostatita, atunci este indicat să vină la oa doua examinare la fiecare 3 luni, în primul an. În anii următori, este suficient să vizitați un urolog o dată la șase luni.

Astfel, prevenirea este o condiție importantă pentru menținerea sănătății bărbaților în formă. O condiție importantă pentru prevenire este și o viață sexuală regulată. Conform statisticilor, bărbații care fac sex de cel puțin 2 ori pe săptămână (cu un partener obișnuit) fac prostatita mai rar cu 60%.